Cate doamne are Teleormanul?

PNL si USR doreau anticipate. De parca nu ar fi stiut ce inseamna sa ajungi la anticipate, au mers la Cotroceni sa ceara imposibilul. Uneori ma intreb ce dracu’ o fi in mintea astora, daca nu ar fi fost episodul amendamentelor cu USR, i-as fi banuit ca mimeaza opozitia.

Pe de alta parte astazi am auzit pe un nene la radio cum zicea ca, daca Iohannis ar fi refuzat 2 propuneri ale PSD, se ajungea la anticipate, asa ca incepe totul sa se contureze: toti se pricep la toate si la nimic in acelasi timp.

Parca pesedeii sunt cei mai seriosi dintre politicieni, dar si aia sunt ca vai de ei.

Revenind la Cotroceni, Dragnea s-a dus la cacealma. Impodobit cu o propunere care nu poate fi acceptata, s-a dus acolo, sigur pe el ca Iohannis ii va respinge pe madama, motiv sa faca pe ranitul cum ca el vrea stabilitate si implementarea programului numai ca, uite, neamtul rau nu il lasa. Pai l-a lasat acum, sa vedem pe unde scoate camasa, ca tare fiert a iesit de la sfatuiri. Blestemat sistemul asta.

De fapt suntem in mizeria asta pentru ca noi ne alegem parlamentarii, ne alegem presedintele, dar premierul il lasam in aer.

Mult mai logic ar fi sa alegi, la pachet cu parlamentarii, un premier. Am obtine numai avantaje de acolo.

In primul rand, toti astia ar trebui sa se puna de comun acord de la inceput. „Facem asta.” Daca nu o fac, daca premierul cade – din oarecare motive – ajungem la anticipate. Asta ar fi suficient impuls pentru toti ca sa aiba grija ca ala sa isi indeplineasca promisiunile, sustinut de legislativ. Asa s-ar mai cerne neghina, am ajunge sa avem candidati mai valorosi, nu panaramele pe care le avem acum.

Revenind la Dragnea si la femeile lui, Klaus a acceptat miza lui si, mai mult, a marit-o.

Ce se va intampla in continuare este interesant. Madama nu a facut mare branza nici in PE, nu am indoiala ca va face la fel de mult, sau mai putin, la Victoria. PSD va trebui sa defileze cu alegerea lui Dragnea, lucru care va supara pe multi. Va deveni clar tuturor ca asta e tot ce poate scoate PSD-ul lui Dragnea in fata. Partidul colos va demonstra ca este in fundul gol si, la un moment dat, va face nemaivazutul si isi va da jos si al treilea guvern.

Oare mai are Teleormanul doamne pentru pozitia de premier?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*