Ce ai invatat?

Te-ai uitat sambata toata seara la mitingul PSD. Ti-a placut sa vezi mizeria umana. Ti-a placut sa vezi subcultura, lipsa de educatie, saracia. Ai ras manzeste la subtilitatea glumelor imprastiate, cu viteza share-ului, pe Facebook. Ai dat share si like in nebunie la fiecare comentariu acid al celor din bula ta, a celor educati, instruiti.

Te-ai iritat cand ai vazut mizeria, gunoiul lasat in urma de manifestantii PSD si te-ai simtit bine cand ai comparat cu pozele de dupa mitingul „alor tai”, cand centrul capitalei a fost mai curat decat cand trec cei de la REBU pe acolo.

Tot spectacolul trist te-a facut sa te simti bine in legatura cu tine, cu bula in care iti traiesti existenta, nu?

Dar ce ai invatat din toate astea? Ai invatat ca sunt prosti? Ca nu sunt asa de multi? Ca liderii PSD sunt ridicoli? Posibil sa ai dreptate. Insa nu asta trebuia sa inveti din toate astea.

Un singur lucru trebuia sa inveti din tot circul de weekendul asta: oamenii aia, asa cum sunt ei, prosti, murdari, inculti, manipulabili, au invatat mecanismul democratiei mai bine decat tine. Atunci cand tu strambi din nas, superior, ca nu gasesti pe nimeni pe placul tau, ei au mers si au votat asa cum le-a dictat interesul. Prin lipsa ta de la vot ai delegat, implicit, responsabilitatea si decizia pentru viitorul tau si al celor apropiati celor din piata. Daca esti asa de vizionar si intuiesti dezastrul inainte de a se produce, trebuia sa mergi la vot, pentru ca votul tau si al oricarui nene din piata cantaresc la fel de mult la numaratoarea finala.

Daca nu ai invatat asta, atunci tot circul a avut efectul scontat de organizatorii lui.

Si asta e tare rau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*