Chitante si bonuri

Am o gentuta de umar, din alea despre care rauvoitorii spun ca este un „man-purse”, de fapt asa cum se si numesc, insa ei o spun cu rautate. Acolo imi tin lucrusoarele mele pentru ca si noi, barbatii, avem asa ceva: un Swiss Knife (ca nu stii niciodata cand ai nevoie sa deschizi o conserva fara inel), ochelarii de soare (nu pot sa ii port altfel, risc de pierdere, e a 20-a pereche), ochelarii de vedere, portofelul, cheile, telefonul, medicamentele pentru afectiunea de care sufar in mod curent si un ghemotoc mare, da’ mare de tot, de chitante si bonuri de POS-uri.

Saptamanal trebuie sa fac curatenie si sa arunc toate rahaturile astea de chitante si bonuri. Una peste alta, pierd eu timp, ca trebuie sa fac curatenie, se irosesc copaci degeaba, ca toate sunt de hartie, se pierde timp si la magazine (oricat de performante sunt imprimantele lor). Pierdere pe toata linia pentru niste documente pe care 99% dintre noi nu le folosim. Daca decizi sa le pastrezi, situatia iti este si mai proasta. Acum vei avea si o cutie mare de carton in care vei indesa toate cele si care va atrage atetia consoartei ce se va plange ca in locul nenorocitei aleia de cutii ar fi putut tine o pereche de pantofi. Oftezi si arunci cutia, desi stii foarte bine ca spatiul respectiv va ramane gol si singura motivatie este ca ea stie, la fel de bine ca si tine, de altfel, ca le tii degeaba.

Acum mai vine si partea stupida, demna de filmele cu prosti. Majoritatea platilor mele le fac cu cardul (circa 99%). Cardul este bucata aia de plastic pe care se scriu niste date. De exemplu, s-ar putea scrie pe ele si o adresa de mail la care, dupa efectuarea platii, comerciantul sa ulterior chitanta si bonul pentru cumparatura efectuata. Daca nu ai adresa de mail, atunci primesti copia fizica.

Dar noi suntem tara in care declaratiile online se depun la etajul 2. Cum am putea, oare, sa luam o decizie asa de radicala pentru simplificarea vietii cetatenilor nostri.

4 thoughts on “Chitante si bonuri

  1. Pe aici de regula te intreaba lumea daca doresti bon, chitanta sau cand platesti cu cardul daca vrei copie. Din moment ce oricum se inregistreaza plata pe extrasul bancar eu nu cer niciodata copie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*