Despre poporul moldovenesc

Dacia romana a existat timp de 165 de ani, timp care, accepta patriotarzii romani, a fost suficient pentru crearea samburilor de popor romanesc. Samburii astia au fost asa de puternici incat nici una din invaziile ulterioare ale diferitelor popoare migratoare nu au reusit a ne scoate din cap romanismul si sorgintea latina. Mai mult samburii romanismului au fost capabili sa creeze poporul roman chiar in spatii care nu faceau parte din provincia romana.

Pe repede inainte in 1812. Imperiul Tarist pune stapanire pe Basarabia, pana in 1918. In 1940 rusii si-o iau inapoi, pentru a o pierde in 1941, dar in 1944 si-au luat-o inapoi si au tinut- pana la disolutia URSS, in 1991.

Luand ca reper doar acest interval de timp, intre 1812 si 1991 au trecut 179 de ani, din care 25 a fost in stapanire romaneasca, deci rusii si-au facut de cap pe acolo timp de 154 de ani.

Luand in calcul faptul ca stapanirea ruseasca a insemnat o epurare etnica, stramutarea a parti importante de populatie si rusificarea cu forta, nu se poate pune semnul egal intre cei 165 de ani de stapanire romana in o parte a Romaniei de azi si cei 154 de stapanire in Basarabia. Astia conteaza dublu, cel putin, asadar cu mai multe sanse de a crea un popor nou sau, cel putin, de a crea niste samburi sanatosi si duri pentru respectivul popor.

Asadar a accepta ca poporul roman si cel moldovenesc sunt doua popoare distincte, fie ele cu aceleasi radacini, este un lucru rational si orice unificare pe motiv de unitate nationala este, asa cum spune neamtul, rahat de bou. Este doar expresia unei neputinte naționale si discuția pe tema asta este doar o distragere de la tema de interes reala a romanilor: coruptia endemica.

One thought on “Despre poporul moldovenesc

  1. La cat de multi idioti ignoranti si analfabeti functionali bantuie degeaba pamantul, tema asta o sa fie o problema importanta si peste 200 de ani 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Connect with Facebook

*