Jos din turnul de fildes

Si-au aparut primele reactii referitoare la referendumul privind definirea familiei.

In bula mea – normal, ca doar acolo citesc – se spune ca nu se merge la rahatul de referendum. O reactie emotionala normala, pe masura imbecilitatii chestiunii care se vrea un fel de pre-emptive strike pentru cand niste unii vor vrea sa defineasca familia ca uniunea dintre 2 barbati (sau 2 femei, dupa gust), desi nu e nici un indiciu in acest sens pentru ca, oricat de progesisti am fi, retinem o urma de ortodoxism est european care ne impiedica sa fim prra progresisti.

Problema, insa, trebuie tratata rational, nu sub imperiul trairilor sufletesti.

Ultima modificare a legii referendumului necesita o prezenta la vot de 30% pentru a fi valabil. Pentru validare, e necesar ca respondentii cu da/nu sa reprezinte 25% din numarul total al alegatorilor.

Cifrele sunt urmatoarele:

  • 18.935.857 alegatori (inscrisi la data de 11 decembrie 2016)
  • 30% din acestia inseamna: 5.680.757 alegatori
  • 25% din acestia inseamna: 4.733.965
  • La alegerile din 11 decembrie au votat: 7.323.368

CPF se lauda cu 3 milioane de alegatori. Cum este practic imposibil de a ii convinge pe toti ceilalti de a nu merge la vot (omul simte, in general, o obligatie din asta), rezultatul este previzibil: referendumul va trece cu surle si trambite, in sensul dorit de CPF.

Un mic exercitiu de imaginatie ne arata ca, imbarbatati se succesul repurtat, vor trece la pasii urmatori (era un document de vreo 160 de pagini asumat de ei in care erau insirate enormitate dupa enormitate): interzicerea contraceptiei, interzicerea avortului in orice situatie (inclusiv viol, incest, ceea ce mi se pare absolut ingrozitor), trimiterea femeii inapoi in gospodarie si transformarea sotului in unic sustinator al familiei etc.

Insa, daca, pe de alta parte, CPF va pierde la acest referendum, vocea lor se va mai tempera. Vor continua, drept e, dar vor fi lipsiti de legitimitatea acordata de un referendum reusit, fiind doar un zgomot de fond.

Pe scurt: sa coboram din turnul de fildes si sa ne implicam in problemele comunitatii altfel ne ia dracu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*