Mitul cu multinationalele

Multinstionalele vin in diferite marimi. Multe firme micute din Romania (30-40 de angajati) intra in categoria multinationalelor pentru ca fac parte din un grup sau au actionariat strain. Deci nu discutam doar de colosi cu mii de angajati.

In toiul evenimentelor a aparut o stire rostogolita in nestire de patriotarzii romani, degraba varsatori de sange strain. Nu dau link pentru ca nu merita trafic.

Cica multionationalele astea care, asa cum am scris anterior  sunt coloana economiei romanesti, asa s-au suparat si speriat ca guvernul PSD vrea sa ii taxeze, ca au fortat oamenii sa iasa la proteste.

Articolul mentioneaza sume sforaitoare. Multinationalele scot anual zeci de miloarde de eur din tara, evitand impozitarea, ceea ce a dus la o piierdere de mii de miliarde, pe care acum doar guvernul PSD o poate recupera sau, macar, poate indrepta lucrurile.

Wow!

Deci mii de miliarde, inseamna cel putin 2 mii. Luam 2000. Deci in 26 de ani am pierdut 76 de miliarde anual. Adica impozitul pe sumele scoase de multinationale. Pt 2016, 76 inseamma 16% din profit, de exemplu, adica profitul a fost de vreo 475 de miliarde. La o cifra de afaceri de 200 miliarde.

Wow, wow, wow!

2 thoughts on “Mitul cu multinationalele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*