Pentru un gram de benzina

Astazi de dimineata a plouat mult in Timisoara, ploaie ca-n filmele americane cand eroul ajunge intr-o tara tropicala de mana a treia (sau, cum ar spune Trump, third world shit countries).

Pe contrasens, la vreo 40 de metri de mine, un individ cu un Passat vechi, albastru marin, cum altfel, vrea sa faca o intoarcere U, rapida, sa nu-l vada nimeni. Accelereaza si porneste de pe loc, masina o ia oblic pe banda si se opreste in ultima secunda inainte ca taxiul ce venea din spate sa il ia in plin. E posibil ca soferul sa nu-l fi vazut pe taxi. Este posibil si sa nu-i fi pasat, pe principiul „las ca opreste el, ca doar n-o sa ramana fara masina”. Ideea e ca acolo oricum era linie continua, deci nu avea ce sa intoarca si ca nu a acordat prioritate. Totul in numele a 50 de bani de combustibil pe care i-ar fi ars in plus daca ar fi pornit de pe loc si ar fi intors la urmatoarea intersectie, in siguranta.

Acum este si stirea cu microbuzul plin de elevi peste care a dat un TIR in momentul in care soferul a vrut sa intoarca.

Din fericire, toti au scapat fara rani.

Din pacate nici unul din parintii copiilor nu va da in judecata firma de transport pentru ca are angajati asa de inconstienti si sa ceara daune asa de imense incat sa ii bage in faliment, invatatura de minte. Din pacate politia este, inca, prea blanda cu cei care incalca legea, punand in pericol pe ceilalti participanti la trafic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*