plecatul de acasa

pentru toata lumea plecatul de acasa, dimineata, la lucru – pentru aia care au – sau de paza la coltul strazii – pentru aia care au smenuri – este o kestie simpla de 30 de secunde: 

1. iesi pe usa

2. incui usa cu cheia

3. pleci

ei bine, nu pentru mine. eu sunt mai altfel; am o obsesie a vizualului, functionez (la capitolul asta) pe memoria vizuala, trebuie sa imi aduc aminte cum arata usa, cum arata spatiul dintre usa si toc si alte repere similare si am un intreg ritual referitor la inchisul usii cand plec de acasa. 

ei bine, la mine procesul asta urca pe la un minut si ceva. asta daca este o zi normala, in care nu sunt exaltat emotional (stresat, incantat de ceva samd)

azi de dimineata a fost una din zilele alea. asa ca m-am intors de la lift sa verific inca o data usa; si apoi m-am mai intors o data (de la usa liftului) ca mi-am uitat ochelarii (asta e similar cu du-te la punctul de pornire in cazul jocurilor de alta data pentru ca a trebuit sa repet pasii 1-3 de mai sus, plus obsesia vizuala a mea); asa ca am ajuns la 5 minute proces de inchidere a usii; si acum ma gandesc cu uimire si cu invidie in acelasi timp: cum naiba pot altii sa plece asa de usor de acasa? ca mie imi este imposibil!

8 thoughts on “plecatul de acasa

  1. incearca sa-ti faci anumite reguli. de exemplu: pune-ti mereu cheile in acelasi buzunar, portofelul la fel, tine mereu cheile in mana dreapta inainte sa iesi pe usa, etc…

    astfel cand ai iesit si esti in holul blocului. ai 2-3 buzunare pe care pui mana sa vezi dc lipseste ceva sau nu, plus apesi 1 data pe clanta sa verifici daca e incuiata si cu asta basta, YOU ARE FREE!! ELIBERATED!! :))

  2. Pingback: Copii prosti si parinti tampiti | Toti iti vor binele, nu ti-l lasa luat!

  3. Pingback: Sabotajul telecomenzii auto | Toti iti vor binele, nu ti-l lasa luat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*