Sabotajul telecomenzii auto

Una din metodele utilizate de hotii de si din masini este sa saboteze inchiderea din telecomanda. Adica vine cetateanul, parcheaza, iese din masina si inchide din telecomanda, fara sa dea prea multa atentie momentului. La urma urmei, a incuiat masina de atatea ori, doar nu o sa fie acum caz special.

Numai ca este. In preajma masinii se afla un cetatean cu un echipament de bruiat telecomenzile auto astfel incat apesi butonul fara sa se intample nimic.

Ei se bazeaza pe comoditatea individului care, o data ce a parcurs niste pasi de suficiente ori, nu isi mai bate capul sa verifice. Ma rog, nu e cazul meu.

Astazi, plecand din mall-ul sudic al Timisoarei, buzuminit de zgomotul infernal al cantaretilor de muzica populara de pe scena – ca era ceva chestie organizata, poate inca un festival al lalelelor – ma indrept spre masina. Scot cheia din buzunar si apas butonul de deschidere ca sa intre familia in masina. Surpriza, apas degeaba. Mai apas o data, zicand ca sunt prea departe. Acelasi rezultat. In fine, ajung la masina, deschid manual, pornesc si imi zic ca, de fapt, o fi bateria telecomenzii de vina. Mai ales ca mai fac incercari si inainte de a porni de pe loc, fara succes.

Misterul s-a elucidat 10 minute mai tarziu cand, departe de mall-ul respectiv, telecomanda masinii a inceput sa functioneze ireprosabil.

Picat fisa, cum se zice.

In momente din astea ma simt bine ca paranoia mea ma face sa am si confirmarea vizuala si auditiva a incuierii masinii. Stiu zgomotul actuatoarelor, stiu cum trebuie sa clipeasca semnalizatoarele. Insa nu pot sa nu ma gandesc ca, in seara asta, cineva plange langa masina din care i s-a furat ceva. Poate chiar masina cu totul, ca asa-i la balci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*