Se sparge, iar, mamaliga?

Problema e asa: de la alegerile din 2016 si pana acum perceptia generala este ca alesii neamului isi rezolva, mai degraba, problemele lor, decat pe ale tarii si ale celor care i-au votat. Asta daca, bineinteles, refuzam din start ca poporul roman este unul care, in majoritate covarsitoare, are urmatoarele probleme:

  1. Fiecare dintre noi este corupt si furam din banii statului
  2. Suntem ascultati la telefoane in fiecare zi
  3. Avem fiecare, zilnic, cate o infatisare la tribunal pentru judecata vreunui caz de coruptie

Ceea ce se vede in imaginile de mai jos este un grup de oameni carora le-a explodat mamaliga si care s-au descarcat, evident, pe unul din cei pe care ii considera vinovati de situatia in care a ajuns tara. In locul lui Bacalbasa – care este un individ amuzant si facea deliciul stirilor de la ora 5 cu modul viu in care relata diferite cazuri medicale – putea sa fie absolut orice alt parlamentar al puterii insa, pentru ca el s-a facut remarcat si la tribuna parlamentului printr-un limbaj colorat, scena mai capata si alte valente.

Mai inainte a mai fost o scena in parlament in care ministrul de interne se declara nemultumita ca niste protestatari #rezist si-au facut de cap pe  holurile parlamentului, punand de un protest ad-hoc. Doamna i-ar fi vrut luati si bagati in duba.

In locul celor de la putere – evident cu nervii intinsi la maxim pentru ca zilele astea se intampla chestii – as fi foarte grijuliu cu modul in care gestionez situatia. Societatea fierbe de ceva vreme si e nevoie doar de un eveniment dramatic care sa arunce cat colo capacul de pe oala cu presiune si sa se declanseze niste fenomene pe care nu le mai controleaza nimeni si al caror rezultat este imprevizibil. Nu de alta, dar nici o lege nu este batuta in cuie si in schimbarea violenta a unui regim nu ar fi exclus sa se puna sub discutie si posibile tradari nationale (de exemplu o ambasada a carei mutare este discutata absolut aleatoriu), o posibila subminare a economiei (de exemplu refuzul de a construi autostrazi si a moderniza CFR-ul precum si gasirea de modalitati tot mai inventive pentru a intarzia acest proces), toate fapte grave, care nu trec doar cu suspendare.

Sa ne fie inteles, nu sunt adeptul schimbarilor violente. Prefer ca alternanta la putere sa se faca in mod pasnic, prin vot, insa, cand acest proces esueaza, orice optiune aflata pe masa poate fi aleasa pentru ca nu mai e in puterea noastra sa controlam nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*