Si cu banii luati

1. ANAF are spatiu virtual privat. Te poti inscrie online insa, daca pana acum nu a fost nevoie de nici o scrisoare de impunere de la ANAF care sa iti ofere o serie de document trebuie sa mergi la ghiseu. Asa, ca pentru nostalgici, sa nu uiti, dracului, de unde ai plecat, mortii ma-tii de contribuabil imputit care vrei sa scapi de noi.

2. Primaria Timisoara are un sistem online de plata a taxelor si impozitelor. Problema e ca inregistrarea trebuie sa o faci la ghiseu. Sau trebuia sa o faci, poate au schimbat acum. Deci, inainte de a scapa de corvoada statului la coada, mai aveai de trecut o ultima coada. Din nou, sa nu uiti, de bou de esti, de unde ai plecat.

E ca aia care, inainte de a se desparti, si-o mai trag o data, de dragul vremurilor de demult. Numai ca aici e cu sila, ca o parte nu vrea, dar nu are incotro, daca vrea sa se desparta. Ramai si futut, si cu banii luati.

In acelasi timp ghiseul.ro, care e o chestie a statului, permite sa faci un cont la ei pe baza verificarii unui card bancar. Introduci datele, ei verifica la banca si vad daca e acelasi CNP. Simplu ca buna ziua.

Model pentru ceilalti, ignorat cu desavarsire pentru ca ailalti sunt din aia care se simt bine numai atunci cand ii pun pe cetateni in pozitia umilitoare a ghocelului pentru a discuta prin gaura asezata prea jos in peretele unui ghiseu.

Atat timp cat functionarii statului (care ar trebui sa serveasca populatia, deci servitorii nostri) nu inteleg ca nu vrem sa ii vedem la fata fiind destul ca ne iau banii, nu vom merge mai departe. Nu avem cum. Nu avem cu cine. Nu avem de ce.

Ne ramane numai sa-i dracuim cu sete de fiecare data cand interactionam cu ei pana cand explodeaza mamaliga. Si atunci nu mai ai control pe rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*