Sinistra parada militara

O poza arata un baietel de vreo 8 ani imbracat in uniforma militara, cu casca in cap si o replica, la dimensiune, a unui AK 47. Incantati de imagine il urmaresc un popa si ceva uniforme militare.

Eu inteleg trairile militarilor. Bunicul meu avea amintiri foarte placute din armata. Desi incepuse sa se aplece de spate, inca reusea sa faca regulamentar stanga-mprejur, sa ia pozitie de drepti si imi arata cum isi saluta superiorii.

Bunica mea considera cel mai important lucru mersul in armata. Mereu imi spunea ca abia asteapta sa ma vada cătană. Mie mi se ridica parul in cap si mi se incretea pielea. Replica mea era una care o intrista: mai bine mort! Sinistra experienta era in mintea mea.

Sinistra mi se pare si sarbatorirea nationala prin parada militara. Scoatem tot ce avem mai eficient in materie de ucis oameni si defilam cu armele la vedere. Dusmanii sa se cutremure la vederea tehnicii militare. Daca vrem, putem sa va luam glanda, suntem tari, fraierilor! Si trantim o flegma spumoasa pe fruntea dusmanului.

Numai popoarele marunte isi gasesc maretia in puterea militara. Cei cu adevarat mareti isi construiesc drumuri, spitale, scoli, folosesc armata ca pe un mijloc, nu ca pe un scop in sine.

Dar, pentru asta, trebuie sa iesim din evul mediu si sa pasim in secolul 21.

2 thoughts on “Sinistra parada militara

  1. Mno’ eu am o parere putin mai diferita apropo de ziua nationala. Armata merita sa fie in centrul atentiei pentru ca ea a facut posibila sarbatoarea respectiva, nu politicienii care au dat iscalituri si au citit discursuri. Am scris ceva mai pe larg pe subiect si eu: https://zpoz.net/R51Ek;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*