Sunt misogin, deci gandesc (continuare)

(prima parte aici)

Este mai profitabil pentru o femeie sa se marite cu statul decat cu un barbat. De la stat primeste bani pe gratis pe cand barbatului trebuie sa ii presteze servicii.

N.A. Dar nu e doar misogin, e si conservator. Din aceasta pozitie se uita mai degraba la est, spre rusi, decat spre decadentul vest, cu deviatiile sale de la familia traditionala, crestinatate, cu poluarea neo liberala.

Este clar ca exista o forma a razboiului rece spre care Rusia a fost impinsa. Este inconjurata de baze militare NATO (N.A. containment, in mare parte ramasite ale razboiului rece pe care, daca ar fi vrut, URSS l-ar fi evitat complet inca din anii de dupa WW2, cand a refuzat planul Marshall) si a fost o perioada in care clar era in inferioritate militara (N.A este inevitabil, datorita structurii teritoriale. Rusia este imensa, de aparat o poate face numai terestru, deci armata capata intaietate. Pentru proiectarea puterii este nevoie de flexibilitate si acces global – marina si aviatie – ceea ce nu au). Au recurs la forme de razboi asimetric (N.A. inventie extraordinara, cu care au luat pe nepregatite pe toti). Pe de alta parte, cred ca este ridicol sa crezi ca unii sunt buni si unii sunt rai si ca doar aia rai incearca sa influenteze opinia publica in folosul lor. Toti fac asta. Unii mai deschis, prin televiziuni publice, altii mai obscur.

Pe de alta parte, nu il vad pe Putin ca problema fundamentala a vestului (N.A. Nici pe Stalin nu cred ca il vedeau…). Cred ca ar avea o putere de influenta minora daca oamenii, macar in vest, nu ar fi corupti, iar coruptia asta nu se datoreaza lui Putin, este ceva endemic. Socialismul, din punctul meu de vedere, este o forma de coruptie. Oamenii voteaza politicieni ca ei sa faca prin puterea guvernului ceea ce oamenii, daca ar face individual, ar fi bagati la inchisoare. (N.A. un astfel de conservator, anti socialist, misogin nu poate intelege ca el numeste furt ceea ce este, de fapt, o contributie benevola – ca daca te muti din tara aia, nu mai ai de platit – pentru ca sa beneficieze intreaga societate, dar, in primul rand, chiar ei, cotizantii, pentru ca banii lor contribuie la crearea climatului de liniste si siguranta necesar existentei)
E interesant ca vezi sursa raului in lume atat de concentrata in persoana lui Putin. (N.A. Drept, este vinovatul de serviciu, sunt altii poate mult mai rai decat el, insa el e singurul care are aspiratii globale, ceilalti se multumesc cu cele regionale, devenind mai usor de ingradit)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*