Tara mortii caprei vecinului

In timp ce montam mobila Ikea, facuta din lemn austriac, taiat pe sestache din padurile romanesti, sub ochii scrutatori ai romanilor verzi care nu vor sa-si vanda tara, nu stiu cum dracu’ se facu’, dar in gand incepu sa imi sune, obsesiv, sloganurile urlate de guri stirbe la inceputul anilor 90, cand s-au intrecut la alegeri Iliescu, Ratiu si Campeanu.

[Youtube=https://youtu.be/IPIqYbvR6yQ]

„Iliescu te votam/ Te votam cu neamu’/ Ca sa moara de necaz/ Ratiu si Campeanu”

Romanul, de la inaltimea bunastarii la care l-a dus Epoca de Aur, nu a votat cu gandul de a-i fi mai bine, ci ca sa le faca in ciuda lui Ratiu si Campeanu.

Unul vinovat de a fi supravietuit dietei din puscarie, altul de a nu fi mancat salam cu soia. Campeanu nu a fost traitor al acelorasi experiente ca romanii, el nu stie cum e sa stai la coada pentru salamul in care nu se gaseste nici o bucata de lighioana.

Romanii, in imensa lor viziune si intelepciune, l-au votat pe Iliescu, uitand ca, membru marcant de partid, chiar si izolat la Iasi sau Timisoara, el inca a avut acces la magazinele speciale ale partidului. Alea de la care se cumpara salam cu carne, platit din carnea scoasa din salamul romanilor.

Romanii au continuat acelasi sistem de vot. Au votat sa ii faca in ciuda cuiva. Lui Nastase, in 2004, ca era prea arogant, lui Basescu, in 2012, dandu-i emotii si scapat doar pe tehnicalitati, lui Ponta, in 2014, pe aceleasi motive de aroganta ca a lui Nastase, la care s-a adaugat si o doza serioasa de smecherie de cartier cu blocuri gri.

Romanii voteaza doar sa moara capra vecinului. Nu ii intereseaza ce se intampla cu tara in mod deosebit, atat timp cat ala pe care ei il urasc si-a luat-o.

Au aplaudat USL in 2012 pentru ca ii dadea fiori lui Basescu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*