Traitori in minciuna

Toata copilaria am trait-o sub falsa impresie a feliei de pizza pe care o vedram in desenele cu Testoasele Ninja. Mari amatoare de pizza, masa zilnica, se infruptau cu voluptate din pizza cu pepperoni, cu branza si alte combinatii.

Feliile lor de pizza intotdeauna isi pastrau forma, de pe margine scurgand-se seducator branza topita. Le luau cu o mana si mancau cu pofta.

Anii au trecut si mi-am dat seama ca singurele moduri in care felia de pizza isi poate pastra forma si sa nu se pleosteasca atunci cand o iei in mana sunt ca ori sa fie blatul foarte gros – caz in care discutam de o placinta de casa, nu de pizza facuta de mesteri mari – ori blatul aa fie asa de subtire incat, in timpul coacerii, sa se transforme intr-o crusta tare si aspra.

Ambele variante sunt sinistre.

Adevarul a fost, in cele din urma, stabilit. Pizza reala necesita ambele maini cu care sa sustii felia in timp ce musti din varful triunghiului. Orice altceva nu e pizza!

2 thoughts on “Traitori in minciuna

  1. Nu stiu ce sa zic, eu cumpar de aici de la un italian mereu pizza si intr-adevar e blatul subtire, dar nu se face ca o crusta atunci cand e scos din cuptor, ceea ce evident ii permite sa fie mancat ca in filme/desene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*