Zapada si pluguri in Austria

Vantul se intetise in seara aceea de decembrie. Indicatorul rezervorului arata aproape jumatate. Nici 20 de litri de motorina, cam 450 km de autostrada sau cine stie cate ore de caldura intr-o masina prinsa in zapada.

Tabla de pe marginea soselei arata ca e o benzinarie in mai putin de 2 km. Abia se vedea prin dansul fulgilor de nea, dar a nimerit bine. Angajatii benzinariei reusisera sa curete o cale de acces unde zapada era mai mica, doar de vreo 2 palme.

A facut plinul, pentru orice eventualitate, apoi si-a continuat drumul. Pana la hotel mai erau vreo 50 de km de autostrada plus inca alti 20 pe sosea ce se incapatana sa ia muntele in piept. Destinatia finala era la fix 1000 de m altitudine.

La iesire din benzinarie a acordat prioritate drumarilor. Cinci pluguri, asezate in cascada, duceau zapada de pe mijlocul autostrazii pe marginea benzii de urgenta. In ciuda eforturilor depuse, nu reuseau sa indeparteze decat zapada proaspat asezata, cea care fusese deja batatorita de camioanele de 40 de tone ramanea pe sosea. Chiar si asa, in urma plugurilor era o autostrada practicabila la 70 km pe ora, viteza plugurilor, viteza roiului de masini care le urmareau indeaproape.

A prins un spatiu liber, a intrat in turma si, 40 de minute mai tarziu, a parasit autostrada pentru a se avanta pe coastele muntilor. Drumul in panta era impecabil de curat. Ninsoarea nu incepuse, inca.

Austriecii știu cum sa intretina drumurile si iarna.

One thought on “Zapada si pluguri in Austria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*